Terug naar school of het werk met de fiets?

07/09/2021

Wat is er wel en niet gedekt door een fietsverzekering? En geldt dat ook voor mijn elektrische fiets? Heb ik eigenlijk wel nood aan een fietsverzekering?


Op 1 september gingen er weel heel wat kinderen en jongeren naar school waarvan een groot deel met de fiets.


Ook voor vele werknemers is, na een lange periode van thuiswerk door corona, het moment aangebroken om terug wat vaker naar kantoor te gaan.


Dat zijn dus weer heel wat meer fietsen die vaker gebruikt worden en dan stelt zich al snel de vraag, "moet ik mijn fiets verzekeren?".


KBC-klanten vinden alvast van wel. Niet minder dan 7.000 mensen sloten immers een fietsverzekering af bij KBC. Alleen in 2020!


Redenen om je fiets te verzekeren zijn, naast de meest voor de hand liggende vergoeding van je fiets bij schade of diefstal bijvoorbeeld de dekking van accessoires en zelfs je fietshelm. Maar ook de mogelijkheid om de VAB-pechhulp te kunnen inroepen in geval van een lekke band, ongeval of zelfs batterijproblemen kan heel wat fietsers overtuigen om voor een fietsverzekering te kiezen.


De echte wielertoeristen onder jullie zal het vast en zeker interesseren dat de KBC fietsverzekering ook je gestolen fiets vergoed indien deze zich in het buitenland bevind.


Neem zeker een kijkje op onze pagina met verzekeringsproducten voor particulieren waar je nog meer informatie kan terugvinden over onze fietsverzekering.


Veel fietsgenot!

Wenst u meer informatie of een afspraak?